Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΨΩΜΙ ΜΑΛΑΚΟ ΣΑΝ ΒΑΜΒΑΚΙ






Έχω πειραματιστεί πολύ με αρκετές & διάφορες μπορώ να πω συνταγές για να φτιάξω κ γω μόνη μου ψωμάκι σπιτικό,ώσπου κατέληξα σε αυτήν εδώ τη συνταγή.Το να φτιάξω μόνη μου ψωμί το θεωρούσα κάτι ακατόρθωτο,λέω δε θα τα καταφέρω ποτέ,ώσπου η 1η μου απόπειρα ήταν στη 1η καραντίνα και κάθε φορά προσπαθούσα να βγει πιο μαλακό & πιο νόστιμο από τη 1η μου φορά.Μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη & περήφανη γι'αυτό😊Όσοι-ες λοιπόν δυσκολεύστε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας σπιτικό ψωμάκι δοκιμάστε τη παρακάτω συνταγή,είναι πολύ εύκολη & τα ψωμάκι βγαίνουν πολύ μαλακά & αφράτα. Δε θα ξαναπάρετε από τον φούρνο.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ξηρή μαγιά
  • 200ml γάλα
  • 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 7 γρ.αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
  • Προσθέτουμε τ'αυγό & ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι & συνεχίζουμε το ανακάτεμα,μέχρι να γίνει ζύμη.
  • Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο ,χτυπάμε να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη & την αφήνουμε για 30' να ξεκουραστεί.
  • Τη πλάθουμε , τη σκεπάζουμε & την αφήνουμε για 20'.
  • Επαναλαμβάνουμε,το πλάσιμο,σκεπάζουμε & αφήνουμε για ακόμη 30'.
  • (Εγώ για να αποφύγω όλο αυτό,τ άφησα 1-1μιση ώρα να φουσκώσει και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα😉)
  • Εφόσον είναι έτοιμη η ζύμη μας,τη χωρίζουμε σε 4 μέρη.




  • Τ'ανοίγουμε σε φύλλα & τα τυλίγουμε σε ρολλά.




  • Τα τοποθετούμε σε φόρμα (εγώ τα έβαλα σε φόρμα σιλικόνης,αλλιώς βάλτε λαδόκολλα σε ταψί) & τ'αφήνουμε για 1 ώρα( δε τ'άφησα) να φουσκώσουν.
  • Τέλος,τ'αλείφουμε με λίγο γάλα & ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.











ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ💗💗💗

COOKIES ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ!!!

 




ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
400 γραμμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Χτύπησε το βούτυρο με το μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτο. Έπειτα πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα και συνέχισε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
-Χαμήλωνε σταδιακά τη δύναμη του μίξερ και πρόσθετε λίγο-λίγο το αλεύρι.
-Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταμάτησε το χτύπημα.
-Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσεις ό,τι άλλο θέλεις (πορτοκάλι, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς).
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 και πλάθεις τα μικρά cookies σου.
-Βάλε σε 1 (ή 2 αν είναι μικρά τα μπισκότα) ταψί λίγο λάδι και τοποθέτησε το στο φούρνο για 16-18′.
-Βάλε αν θέλεις και toping στα cookies σου και τόσο απλά έχεις έτοιμα τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια!




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

 


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
  • 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • 6-8 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
  • 1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΟΜΜΕΝΑ Ή ΦΡΕΣΚΑ
  • ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ(ΚΟΚΚΙΝΗ-ΚΙΤΡΙΝΗ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ)ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ.ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΟΥΤΣΙΚΕΣ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΕΡΑΤΟ Ή ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ)
  • ΤΥΡΙ ΚΙΤΡΙΝΟ (ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ,ΕΓΩ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΥΝΤΑ Κ ΤΩΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΕΜΜΕΝΤΑΛ)
  • ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
  • 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ  ΞΕΡΟ
  • 2-3 ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
  • ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
  • ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
  • 1 ΜΙΚΡΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καταρχάς πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο & το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα για βράσιμο.Όταν πάρει βράση το ξαφρίζουμε.
  • Ώσπου να βράσει το κοτόπουλο,ξεκινάμε να ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά μας,τα κρεμμύδια , το μπέικον, τις πιπεριές , μανιτάρια (αν είναι ολόκληρα)



  • Σ'ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι & σωτάρουμε τα κρεμμύδια,τις πιπεριές,τα μανιτάρια,εφόσον ''μαραθούν'' ρίχνουμε στο τέλος το μπέικον να τσιγαριστεί και αυτό.


  • Ξεκοκαλίζουμε προσεχτικά για να μη καούμε & να μην έχουμε κανά κοκκαλάκι, το κοτόπουλο(αφήστε το λίγο στην άκρη να κρυώσει)
  • Στη κατσαρόλα που έχουμε ξεκοκαλλήσει το κοτόπουλο,ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα των λαχανικών-μπέικον που έχουμε τσιγαρίσει,αλατοπιπερώνουμε,αν θέλουμε ρίχνουμε γλυκιά πάπρικα & προαιρετικά για επιπλέον γεύση 1 μικρή κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Έπειτα,βουτυρώνουμε ένα ταψί & τοποθετούμε προσεχτικά το 1ο φύλλο σφολιάτας.Απλώνουμε τις φέτες τυριού της επιλογής σας.
  • Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα όλων των υλικών που έχουμε φτιάξει,απλώνουμε να πάει παντού,ρίχνουμε ή κομμάτια τυριού ή ολόκληρες φέτες τυριού.
  • Τέλος,τοποθετούμε το 2ο φύλλο σφολιάτας προσεχτικά & τροι άκρες που εξέχουν τις γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Τη κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.Έτοιμη για φάγωμα!!!🍖🍗

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ & ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 😊