Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ

 Αναρωτιόμουν κάθε χρόνο γιατί τα αυγά μου δεν έβγαιναν έντονα κόκκινα,άσχετα που ακολουθούσα τις οδηγίες που γράφει η βαφή αυγών από πίσω.Φέτος λοιπόν κουβέντιαζα με μία κοπέλα για τα αυγά και μου είπε όταν βάλεις τα αυγά στη κατσαρόλα για να βράσουν να βάλεις και αλάτι ,αυτό βοηθάει για να μη σπάσουν τα αυγά.Επίσης αν τα αυγά είναι άσπρα δε βγαίνουν τόσο έντονα κόκκινα και τέλος να ρίχνεις αρκετό ξύδι άσχετα από αυτό που γράφουν οι βάφες,ορισμένες λένε 2 κσ ξύδι,εγώ έβαλα 1 ποτήρι του νερού ξύδι.Επίσης όταν τα βγάλεις από τη κατσαρόλα βαμμένα ,στεγνώσουν και είτε είναι θολά είτε όχι τόσο έντονα κόκκινα μπορείς να τα ξαναβάλεις στη κατσαρόλα με τη βαφή.

Ακολούθησα και γω τα βήματα και ιδού το αποτέλεσμα









Εύχομαι σε όλους σας να έχουμε Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα με υγεία & του χρόνου Ελεύθεροι.Να περάσετε όλοι όμορφα.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

 



Αυτά τα κουλουράκια τα έφτιαξα φέτος δοκιμαστικά για να δως πως θα βγουν και τελικά είναι πεντανόστιμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

  1. 500 γρ φαρίνα ή αλεύρι ΓΟΧ
  2. 1 κγ μπέικιν ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΡΙΝΑ
  3. 100 γρ κορν φλάουρ
  4. 150 γρ ζάχαρη
  5. 2 αυγά
  6. 250 γρ γιαούρτι
  7. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κσ
  8. 1 κγ κακουλέ
  9. 1 κγ μαχλέπι
  10. ξύσμα από 1 πορτοκάλι(προαιρετικά)
  11. 80 γρ βούτυρο ή φυτικό λάδι
  12. 1/2 κγ αλάτι
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

  1. Ένα κρόκο αυγού διαλυμένο με 1 κγ νερό ( για το άλλειμα)
  2. σουσάμι ή ζάχαρη κρυσταλλική ( για το πασπάλισμα)
ΕΚΕΛΕΣΗ

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη μας.

Σ'ένα μπωλ βάζουμε το κορν φλάουρ ή νισεστέ,μπέικιν ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΡΙΝΑ, 1/2 κγ αλάτι & ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τ'αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν(μπορείτε και στο χέρι αν δεν έχετε μίξερ)Προσθέτουμε το μαχλέπι,κακουλέ,ξύσμα πορτοκαλιού αν θέλετε,γιαούρτι,μαγιά & ενσωματώνουμε το μείγμα.

Σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και όταν κοντεύει να τελειώσει αρχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο ή το λάδι και συνεχίζουμε μία με αλεύρι μία με βούτυρο μέχρι η ζύμη μας να είναι σφιχτή και να μη κολλάει στα χέρια.

(Αυτή η ζύμη είναι τσουρεκιού,λίγο πιο σφιχτή.Αν θέλουμε γίνεται ωραιότατο τσουρέκι βάζοντας λιγότερο αλεύρι και η ζύμη να είναι πιο μαλακή.)

Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο βούτυρο,σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες.Πλάθουμε ότι σχεδιάκι θέλουμε, αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένα με μία πετσέτα.Αλείφουμε με τον κρόκο και το νερό,πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15'. Έτοιμα & μοσχομυριστά τα κουλουράκια μας.