Έχω πειραματιστεί πολύ με αρκετές & διάφορες μπορώ να πω συνταγές για να φτιάξω κ γω μόνη μου ψωμάκι σπιτικό,ώσπου κατέληξα σε αυτήν εδώ τη συνταγή.Το να φτιάξω μόνη μου ψωμί το θεωρούσα κάτι ακατόρθωτο,λέω δε θα τα καταφέρω ποτέ,ώσπου η 1η μου απόπειρα ήταν στη 1η καραντίνα και κάθε φορά προσπαθούσα να βγει πιο μαλακό & πιο νόστιμο από τη 1η μου φορά.Μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη & περήφανη γι'αυτό😊Όσοι-ες λοιπόν δυσκολεύστε να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας σπιτικό ψωμάκι δοκιμάστε τη παρακάτω συνταγή,είναι πολύ εύκολη & τα ψωμάκι βγαίνουν πολύ μαλακά & αφράτα. Δε θα ξαναπάρετε από τον φούρνο.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 ξηρή μαγιά
- 200ml γάλα
- 350 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 45 γρ. βούτυρο
- 40 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 7 γρ.αλάτι
- Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτουμε τ'αυγό & ανακατεύουμε.
- Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι & συνεχίζουμε το ανακάτεμα,μέχρι να γίνει ζύμη.
- Ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο ,χτυπάμε να ενσωματωθεί στη ζύμη.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη & την αφήνουμε για 30' να ξεκουραστεί.
- Τη πλάθουμε , τη σκεπάζουμε & την αφήνουμε για 20'.
- Επαναλαμβάνουμε,το πλάσιμο,σκεπάζουμε & αφήνουμε για ακόμη 30'.
- (Εγώ για να αποφύγω όλο αυτό,τ άφησα 1-1μιση ώρα να φουσκώσει και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα😉)
- Εφόσον είναι έτοιμη η ζύμη μας,τη χωρίζουμε σε 4 μέρη.
- Τ'ανοίγουμε σε φύλλα & τα τυλίγουμε σε ρολλά.
- Τα τοποθετούμε σε φόρμα (εγώ τα έβαλα σε φόρμα σιλικόνης,αλλιώς βάλτε λαδόκολλα σε ταψί) & τ'αφήνουμε για 1 ώρα( δε τ'άφησα) να φουσκώσουν.
- Τέλος,τ'αλείφουμε με λίγο γάλα & ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου