Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Κυριακατικαα😊

Τι θα μαγειρεψουμε λοιπον Κυριακατικα?ειχα την ιδεα να φτιαξω μπεργκερ σπιτικα😉 με υλικα που ξερετε εσεις τι βαζετε μεσα.Τυφλα να χουν τα εξω.
Υλικα:
Κιμας(1κιλο)
Τυρι της επιλογης σας(για τη γεμιση του μπιφτεκιου)
Φρυγανια
Αλατι,πιπερι
1αυγο(εγω δεν εβαλα)
Ψωμακια στρογγυλα
Κετσαπ,μαγιονεζα
Μαρουλι
Ντοματα
Κρεμμυδι
Μπεικον
Εκτελεση:
Παιρνουμε λιγη ποσοτητα κιμα κ τοποθετουμε μεσα λιγο τυρακι,οτι θελουμε,συνεχιζουμε να πλαθουμε ωσπου να καλυφθει το τυρακι.Πλαθουμε λοθπον ολα τα μπιφτεκακια μας κ βαζουμε στη φωτια ενα τηγανι η μια γκριλιερα-ψηστιερα βαζοντας λιιιγο λαδι.Τοποθετουμε τα μπιφτεκακια μας πανω κ τα πιεζουμε ελαχιστα απο πανω με τη σπατουλα μας🍴🥄.Οταν αρχισουν να παιρνουν χρωμα τα βαζουμε στο πιατο.
Στη συνεχεια αρχιζουμε να ετοιμαζουμε τα μπεργκερ μας.
Ψηνουμε λιγο τα ψωμακια,βαζουμε κετσαπ η μαγιονεζα(εγω πχ εβαλα bbq σος,πολυ ωραιο)τυρακι,μπιφτεκακι,μαρουλι,ντοματα,κρεμμυδακι,αυγο🥚🍳,μπεικον κ τελος το κλεινουμε με το καπακι του ψωμιου.Εχουμε ετοιμασει🍟🍟🍟 κ τα τσακιζετε.Επισης,μπορειτε να κανετε καραμελωμενα κρεμμυδια αν σας αρεσουν🍅🥒🥬🥓
Σ ενα κατσαρολακι βαζετε λιγο βουτυρο (1-2κσ)αφου λιωσει προσθεστε 1-2κσ.μαυρη ζαχαρη κ ριχνετε σε στρογγυλες φετες το κρεμμυδι ,ανακατευετε κ τελος προσθετετε λιγο κρεμα βαλσαμικου.Ανακατευετε & οταν δειτε (δεν αργουν πολυ)να εχουν καραμελωσει τ αφαιρειτε απο τη φωτια.Ετοιμα😉
Καλη σας ορεξηηηη.😊😊🍔🍔🍔🍔🍔περιμενω κ τα δικα σας.
Να περνατε ομορφα❤️❤️