Κυριακή 25 Απριλίου 2021

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

 



ΥΛΙΚΑ:
Α) -200γρ γάλα
- 40γρ αλεύρι σκληρό

Β) - 200γρ γάλα

- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

- 1 κσ ζάχαρη

- 100 γρ αλεύρι σκληρό

Γ) - 1 κσ ζάχαρη

- 3 γρ μαστίχα

- 1/2 κακουλέ

- 1/2 μαχλέπι

- 1 κγ μπέικιν

- 2 βανίλιες

Δ) - 3 αυγά μεσαία

- 300γρ ζάχαρη

- 1 κγ αλάτι

- 100γρ βούτυρο


ροEΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. 200 γρ γάλα & 40 γρ αλεύρι για τσουρέκι σ'ένα τηγάνι & ανακατεύουμε με μία μαρίζ ώσπου να πήξει.Τ'αφήνω εκτός φωτιάς να κρυώσει.





2. Σ'ένα μπωλ βάζουμε 200 γρ χλιαρό γάλα , 9 γρ(1 φακελάκι μαγιά) & 1κσ. ζάχαρη,ανακατεύουμε,προσθέτουμε 100γρ αλεύρι για τσουρέκι,ανακατεύουμε,τυλίγουμε & αφήνουμε να ξεκουραστεί.
3. Στο μπλέντερ βάζουμε 1κσ. ζάχαρη,3 γρ μαστίχα(εγώ δε βρήκα και δεν έβαλα), 1/2 κγ κακουλέ, 1/2 κγ μαχλέπι, 1κγ μπέικιν, 2 βανίλιες & χτυπάμε.

4. Στο μίξερ με το εξάρτημα του φτερού,βάζουμε 3 αυγά μεσαία, 300γρ ζάχαρη & χτυπάμε.Προσθέτουμε το μείγμα 2,μετά το 1 & το 3, το ξύσμα πορτοκαλιού & χτυπάμε.





5.Προσθέτουμε 860γρ αλεύρι & με τον γάντζο χτυπάμε
6. Προσθέτουμε 1/2 κγ αλάτι & 100γρ βούτυρο
7. Αφού φτιαχτεί ωραίο ζυμαράκι,αλευρώνω τον πάγκο και πλάθω για λίγο με τη παλάμη.Αφήνω να ξεκουραστεί για 2 ώρες σε ζεστό μέρος
8. Μετά το πέρας των 2 ωρών έχει φουσκώσει,χωρίζουμε σε μπάλες 200γρ. και πλέκουμε τα τσουρέκια.Σε αυτό το σημείο μπορείτε να βάλετε σοκολάτα εάν τα θέλετε γεμιστά.Πλέκουμε τα τσουρέκια μας,και τα τοποθετούμε σ'ένα ταψί με λαδόκολλα,σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30'
9. Αλείφουμε με 1κσ γάλα , 1 αυγό & αμυγδαλόψιχα.
10.⽢Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις για 40-45' στους 180 βαθμούς.













KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου