Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ

 



Αυτά τα κουλουράκια τα έφτιαξα φέτος δοκιμαστικά για να δως πως θα βγουν και τελικά είναι πεντανόστιμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

  1. 500 γρ φαρίνα ή αλεύρι ΓΟΧ
  2. 1 κγ μπέικιν ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΡΙΝΑ
  3. 100 γρ κορν φλάουρ
  4. 150 γρ ζάχαρη
  5. 2 αυγά
  6. 250 γρ γιαούρτι
  7. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κσ
  8. 1 κγ κακουλέ
  9. 1 κγ μαχλέπι
  10. ξύσμα από 1 πορτοκάλι(προαιρετικά)
  11. 80 γρ βούτυρο ή φυτικό λάδι
  12. 1/2 κγ αλάτι
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

  1. Ένα κρόκο αυγού διαλυμένο με 1 κγ νερό ( για το άλλειμα)
  2. σουσάμι ή ζάχαρη κρυσταλλική ( για το πασπάλισμα)
ΕΚΕΛΕΣΗ

Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη μας.

Σ'ένα μπωλ βάζουμε το κορν φλάουρ ή νισεστέ,μπέικιν ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΡΙΝΑ, 1/2 κγ αλάτι & ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τ'αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν(μπορείτε και στο χέρι αν δεν έχετε μίξερ)Προσθέτουμε το μαχλέπι,κακουλέ,ξύσμα πορτοκαλιού αν θέλετε,γιαούρτι,μαγιά & ενσωματώνουμε το μείγμα.

Σιγά-σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και όταν κοντεύει να τελειώσει αρχίζουμε να ρίχνουμε το βούτυρο ή το λάδι και συνεχίζουμε μία με αλεύρι μία με βούτυρο μέχρι η ζύμη μας να είναι σφιχτή και να μη κολλάει στα χέρια.

(Αυτή η ζύμη είναι τσουρεκιού,λίγο πιο σφιχτή.Αν θέλουμε γίνεται ωραιότατο τσουρέκι βάζοντας λιγότερο αλεύρι και η ζύμη να είναι πιο μαλακή.)

Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο βούτυρο,σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες.Πλάθουμε ότι σχεδιάκι θέλουμε, αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένα με μία πετσέτα.Αλείφουμε με τον κρόκο και το νερό,πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15'. Έτοιμα & μοσχομυριστά τα κουλουράκια μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου