Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υπέροχα κουλούρια Θεσσαλονίκης που όλοι λαχτάρα με,αλλά δυστυχώς για την επόμενη μέρα ειναι ξερά.Αυτη τη συνταγή τη δοκίμασα για 2 η μέρα ήταν ακόμη μαλακά κ τη 3 η μέρα αν τα ψήσετε είναι σούπερ😊πάμε να δούμε πως φτιάχνονται λοιπόν
ΥΛΙΚΑ:
1. - 300 ml νερό
    - 2 φακελάκια μαγιά
    - λίγο αλάτι
    - 25 γρ. ζάχαρη
    - 500 γρ. αλεύρι
2. - 500 ml χλιαρό νερό 
    - 2 κσ ζάχαρη
    - σουσάμι
    -σπορους chia
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό & τη μαγιά σ ένα μπωλ κ αφήνουμε για 5'.
Έπειτα,βάζουμε αλάτι,ζάχαρη & αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά & αφήνουμε περίπου για 40'.
Στη συνέχεια σ ένα ποτήρι βάζουμε 500 ml χλιαρό νερό & 2 κσ ζάχαρη.
Πλάθουμε τα κουλούρια μας όπως μας αρέσει κ μετά Μ ένα πινέλο τ αλείφουμε με το νερό κ τη ζάχαρη.
Τα βάζουμε σ ένα ταψί με λαδόκολλα κ από πάνω ρίχνουμε σουσάμι κ σπόρους chia
Ψήνουμε στον αέρα στους 200° για 15' 😜

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου