Σάββατο 1 Μαΐου 2021

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

 



Μοσχοβόλισε από το πρωί πάλι η γειτονιά όπως κάθε χρόνο με τη μυρωδιά της υπέροχης παραδοσιακής μαγειρίτσας.Σας έχω μία πολύ εύκολη & πεντανόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  1. 1 ολόκληρη συκωταριά
  2. 2 ξερά κρεμμύδια
  3. 7-10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  4. 3 κσ μαιντανό
  5. 1-2 μαρούλια
  6. 2 ματσάκια μάραθο ή άνηθο
  7. 1 φλ. τσαγιού κρασί
  8. 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  9. αλάτι - πιπέρι
  10. χυμό από 2 λεμόνια
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

  1. 3 αυγά
  2. χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πάρα πολύ καλά τη συκωταριά.
  2. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη συκωταριά & νερό που να τη σκεπάζει & ζεματάμε για 10',ξαφρίζοντας τη καλά.
  3. Έπειτα, τη βγάζουμε τη πλένουμε με άφθονο κρύο νερό & ψιλοκόβουμε τη συκωταριά.
  4. Ξεπλένουμε τη κατσαρόλα,ρίχνουμε το ελαιόλαδο & σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα ξερά κρεμμύδια μαζί με τη συκωταριά για 5' & έπειτα σβήνουμε με κρασί.
  5. Όταν, εξατμιστεί προσθέτουμε ζεστό νερό που να τα σκεπάζει,αλατοπιπερώνουμε & μαγειρεύουμε για 30-40'.
  6. Πλένουμε τα λαχανικά.Στη συνέχεια κόβουμε πρώτα τα μαρούλια(χοντροκομμένα),μετά τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες & τέλος το μαιντανό,το μάραθο ή άνιθο.
  7. Όταν μαλακώσει η συκωταριά,ρίχνουμε τα λαχανικά στη κατσαρόλα,πιέζοντάς τα για να χωρέσουν & όταν ''πέσουν'' τ'ανακατεύουμε & μισοσκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
  8. Μαγειρεύουμε για 30' έως ότου μαλακώσουν & μείνουν με το ζουμί τους.(ΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΓΡΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ)
  9. Όταν είναι έτοιμο χαμηλώνουμε τη φωτιά,βγάζουμε 1/2 κούπα ζουμί & φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
  10. Χωρίζουμε τους κρόκους από τ'ασπράδια & χτυπάμε σε σφιχτήη μαρέγκα.Μετά ρίχνουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα,έπειτα το χυμό λεμονιού & τέλος σιγά-σιγά το ζουμί & περιχύνουμε στη κατσαρόλα.







ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ🐇🐞🐞🐞🐥🐥🐤🐤🐣🐣

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου