Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΜΠΙΦΤΕΚΟΠΙΤΑ

 Όλο σφολιάτες τυρόπιτα,ζαμπονοτυρόπιτα πππφφφφ...πολύ βαρετά ώσπου σκέφτηκα να φτιάξω μπιφτεκόπιτα.Η ιδέα μου ήρθε πηγαίνοντας μία βόλτα στο φούρνο της γειτονιάς μου ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (πιο κάτω σας έχω το link) για να πάρω καφεδάκι πήρα κ δύο σφολιατίτσες που ήταν μπιφτεκόπιτες.Μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ νόστιμη και γενικά στον συγκεκριμένο φούρνο έχει πολύ ποιοτικά,φθηνά & χορταστικά πράγματα.Μία μέρα λοιπόν που πήγα στο φούρνο για να πάρω μπιφτεκόπιτα δεν είχε & έτσι σκέφτηκε να κάνω μόνη μου ανοίγοντας για 1η φορά σφολιάτα & ναιιι τα κατάφερα.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 240 γρ. νερό βρύσης
  • 50 γρ.ελαιόλαδο
  • 1 κσ. ξύδι
  • 10 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο πολύ μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο  στον κάδο του μίξερ.Με το εξάρτημα του γάντζου ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική & να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε για 15' να ξεκουραστεί.Έπειτα τη χωρίζουμε σε 2 μέρη.

Με τον πλάστη ανοίγουμε το ένα ζυμράκι σε φύλλο(στρογγυλο).Απλώνουμε αρκετό βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.

Κατόπιν στη μέση βάζουμε ένα γλυτζάνι & κόβουμε σε λωρίδες,όπως βλέπετε στην εικόνα.



Διπλώνουμε τη κάθε λωρίδα πάνω στον κύκλο(δε χρειάζεται να είναι με τη σειρά)Τυλίγουμε με μεμβράνη & τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει το βούτυρο για 1 ώρα,αλλιώς για 20' στη κατάψυξη αν βιαζόμαστε.




Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και για το 2ο ζυμαράκι.

Όταν είναι έτοιμα ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε φύλλο στρογγυλό ή τετράγωνο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί & τοποθετούμε το 1ο φύλλο,βάζουμε κόκκινη κλασσική σάλτσα ή κέτσαπ τυρί τριμμένο το μπιφτέκι,λωρίδες τυριού ,προαιρετικά αγγουράκι τουρσί & από πάνω το 2ο φύλλο.Γυρίζουμε προσεχτικά τις άκρες που περισσεύουν.Χαράζουμε σιγά-σιγά μη μας ανοίξει η πίτα.





Τέλος,βουτυρώνουμε ελαφρώς από πάνω τη πίτα & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ💗

http://fournoidrakopoulos.gr/

ΥΓ. Μία διευκρίνηση,όταν είναι να λιώσετε το βούτυρο μη το λιώσετε όλο ,λιώστε το μισό & το υπόλοιπο αφήστε να λιώσει μέσα στο ήδη υπάρχων λιωμένο,έτσι ώστε να γίνει σα κρέμα το βούτυρο.😉 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου