Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Η ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ



ΥΛΙΚΑ:

  • 6 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
  • μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
ΜΠΕΣΑΜΕΛ:

  • 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 1 κσ βούτυρο
  • 3κσ ελαιόλαδο
  • 3κσ αλεύρι
ΓΕΜΙΣΗ:

  • 2 αυγά
  • 250 γρ. κασέρι ή ένταμ ή γκούντα
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι ή emmental
  • πιπέρι
  • πιπεριές(μισή κίτρινη,μισή πορτοκαλί,προαιρετικά)
  • μπέ'ι'κον (προαιρετικά)
ΨΗΣΙΜΟ:

  • 1 αυγό
  • μισό φλ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ.Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα,το βούτυρο,λάδι και τέλος το αλεύρι,ανακατεύετε στην αρχή σε δυνατή φωτιά,ώσπου να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνετε και συνεχίζετε να ανακατεύετε έως ότου αρχίσει να πήξει,έπειτα τη βγάζετε από τη φωτιά και είναι έτοιμη.Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  2. Χτυπήστε πρώτα τ'αυγά
  3. Τρίψτε τα τυριά(αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και δική σας επιλογής).Κόψτε τις πιπεριές σε κυβάκια.Ψιλοκόψτε το μπέικον & τσιγαρίστε το λίγο.Τώρα αυτά τα προσθέστε τα μέσα στη μπεσαμέλ μαζί με λίγο πιπέρι.
  4. Αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο & στρώστε τα μισά φύλλα ,αλλειμένα πάντα με λάδι δλδ στρώνετε το 1ο φύλλο το αλείφετε με λίγο λάδι,στρώνετε το 2ο φύλλο αλείφετε με λάδι κ.ο.κ.
  5. Τοποθετείτε μέσα στα στρωμένα φύλλα το μείγμα που έχετε φτιάξει με τη μπεσαμέλ,τη στρώνετε να πάει παντού & στη συνέχεια σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουν περισσέψει,πάλι λαδώνοντας το κάθε φυλλαράκι με λίγο λάδι.
  6. Κόβετε τη πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
  7. Χτυπήστε το αυγό με το γάλα και αλείφετε όλη την επιφάνεια της πίτας.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει. 

ΜΠΕΣΑΜΕΛ










ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ <3 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου